ΤΟ ΞΥΛΟ

ΤΟ ΞΥΛΟ

Γιατί να επιλέξετε
Ξύλινα Παράθυρα ?

Το ξύλο, ανήκει στη αρχαία ανθρώπινη παράδοση.  Είναι ένα από τα παλαιότερα δομικά υλικά στην κατασκευή κουφωμάτων, με μεγάλες δυνατότητες εφαρμογών. Θεωρείται από τα πλέον κατάλληλα υλικά κατασκευής οικοδομικό υλικό, δεδομένου ότι υπάρχει άφθονο στη φύση, η επεξεργασία του είναι εύκολη και οι μηχανικές του ιδιότητες άριστες. Με την προϋπόθεση της επιλογής του ενδεδειγμένου κάθε φορά υλικού και της σωστής διαμόρφωσης της διατομής (προφίλ), εμφανίζει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως η αποδεδειγμένη σταθερότητα της κατασκευής, η κορυφαία θερμομόνωση και ηχομόνωση. Από την άλλη πλευρά, η επιφάνειά του δέχεται βαφή, ενώ ο τακτικός καθαρισμός δεν μεταβάλλει τις ιδιότητες ή τη μορφή του. Καλύπτει κάθε αισθητική ανάγκη και στυλ (Παραδοσιακό-Μοντέρνο).

Previous
Next

Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, μια και ανήκει στους ανανεώσιμους πόρους.

Η διάρκεια ζωής του ξύλου προσδιορίζεται, στα 50-60 χρόνια, ενώ πρακτικά με τη σωστή συντήρηση είναι απεριόριστη, δεδομένου ότι δεν καταστρέφεται. Τα σύγχρονα ξύλινα κουφώματα έπειτα από πολλά χρόνια εξέλιξης, είναι δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στις σύγχρονες κατασκευές κτιρίων.

Η ξυλεία που χρησιμοποιούμε ανάλογα τις καιρικές συνθήκες στον τόπο εγκατάστασης και τις απαιτήσεις του πελάτη είναι: Μεράντι, Ιρόκο, Οκουμέ, Νιαγκόν, Accoya.